друкувати


Названо причини зростання цін на продукти харчування та інші види товарів і послуг в Україні

9 квітня 2021, 13:07

Зростання цін на сировину спричинило зростання цін на інші види товарів та послуг в Україні. І якщо сьогодні виробники зернових та деякі переробники заробляють на підвищених цінах, то тваринників та пересічних громадян це підвищення вдарило по кишені, адже нас очікує зростання цін на корми, продукти, електроенергію, газ, транспорт, логістику та інші послуги. Такою дукмкою в коментарі для AgroPolit.com поділився президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

За його словами, ми сьогодні спостерігаємо глобальні процеси, які впливають на формування цін не лише в Україні, а й по всьому світу. Однак в України досить невеликий запас міцності через слабку економіку.

Вихід з цього становища – потрібен імпульс для розвитку реального сектору економіки: це промисловість, це в цілому розвиток сільського господарства. У результаті позитивного сценарію ми отримаємо прогнозовані інструменти для наповнення бюджету, з'являться інструменти для підвищення зарплат та соціальних гарантій.  В іншому випадку – варто очікувати на соціальну нестабільність та її наслідки, які досить складно спрогнозувати», – впевнений Леонід Козаченко.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Причини зростання цін на продукти харчування в Україні