друкувати


Без належної держпідтримки аграріїв Україна стане сировинною державою, — нардеп

8 квітня 2021, 07:30

Якщо порівнювати програму держпідтримки аграріїв в Україні з європейською, вона виявиться мізерною. Про це під час прямого ефіру на телеканалі 7+ повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«За 2019 рік аграрний сектор до державного бюджету сплатив більше 70 млрд грн податків і зборів. Ми повернули в дотаціях аграріям 4 млрд грн за минулий рік. А в 2021 бюджетний рік заклали фактично 4,5 млрд грн. Це є крапля в морі для тої галузі, яка сьогодні фінансує майже 50% валютної виручки в державі, а також біля 20% ВВП в країні», — зазначив нардеп.

Він додав, що в Україні слід підтримувати переробну галузь.

Якщо ми не будемо належним чином підтримувати аграріїв, наша країна стане сировинною державою для світу, тому що все зерно, яке ми виробляємо у себе на своїх ланах, полях, на своїх прекрасних багатих чорноземах, це зерно ми все продаватимемо за кордон», — повідомив Іван Чайківський.

Нардеп переконаний, що прописувати державні програми треба так, щоб аграрій повірив у себе, щоб аграрій повірив в державу і наші аграрії могли інвестувати кошти в нашу переробкута в додану вартість. 

Нагадаємо, уряд розширив напрями підтримки аграріїв.