друкувати


Нардеп розповів, чи зростуть ціни на хліб та м'ясо

7 квітня 2021, 13:00

Якщо уряд не збільшуватиме вартість енергоносіїв, ціни на хліб зростати не будуть. Про це під час прямого ефіру на телеканалі 7+ повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Ми ж розуміємо, з чого формується сьогодні ціна самого борошна, а потім відповідно і хліба. Хліб — це 80%  борошно. Ціна на борошно формується від затрат на енергоносії, заробітної плати і т.д. Якщо будуть зростати затрати на енергоносії, відповідно буде зростати в тому відсотковому відношенні ціни на хліб. Якщо не будуть зростати, якщо уряд буде тримати на цій відмітці вартість енергоносіїв, значить очікувати зростання ніякого не потрібно, його не буде», — зазначив нардеп.

Він додав, що на ціну хліба впливає також вартість зерна, але вона зараз є стабільною.

На думку Чайківського, в Україні буде зростати ціна на м'ясо.

«Я б сказав, що вартість м'яса буде зростати, тому що на сьогоднішній день білкова група і зернова група з вересня досить суттєво зросла. І фактично тваринники з вересня від нового урожаю білкових культур, сої, соняшнику,  фактично отримують величезні збитки. І сьогоднішнє утримання ціни на тому досить низькому рівні, відбувається тільки за рахунок того, що дуже багато сільгосппідприємств просто все спродують. Тобто знищують поголів’я повністю», — зазначив він.

Нагадаємо, озвучено причини зростання цін на продукти харчування в Україні. Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.