друкувати


«Астарта» прокоментувала початок розслідування Антимонопольним комітетом

7 квітня 2021, 10:10

5 квітня Антимонопольний комітет України повідомив про початок розслідування проти групи компаній «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації білого цукру (бурякового). Про це йдеться у повідомленні компанії.

«АСТАРТА з повагою та розумінням ставиться до запитів Антимонопольного комітету. Такого роду розслідування проводяться державним регулятором на постійній основі, зокрема і у період підвищення цін на ту чи іншу продукцію. Низький врожай минулого року очікувано вплинув на ціни усіх продовольчих товарів.Тільки у 2020 році наша компанія надала вичерпну інформацію на 5 офіційних запитів від АМКУ та його територіальних відділень з вимогою про надання відповідної інформації за 2018-2019 та 2019-2020 маркетингові роки, а також за періоди вересень-листопад 2019 і 2020 років. Після аналізу службовими особами АМКУ наданих нами документів та пояснень, були зняті будь-які питання, — зазначила директор з юридичних питань компанії Лілія Тімакіна.

Вона додала, що компаніяна постійній основі розкриває всю інформацію своїм стейкхолдерам.

Ми нічого не приховуємо, завжди відкриті до співпраці і готові в подальшому надати державному регулятору будь-які документи, що підтверджують факт відсутності порушень діючого конкурентного законодавства. Глибоко переконана, що після надання нами роз’яснень та документів, Антимонопольний комітет України відмовиться від будь-яких з висунутих звинувачень», — зазначили у компанії.

Нагадаємо, оприлюднено причини зростання цін на продукти харчування в Україні. Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.