друкувати


Стефанчук розповів, на якому етапі розгляд земельних законопроектів №2194 та 2195

6 квітня 2021, 08:30

Верховна Рада робить все для того, аби два останні законопроєкти (№2194 та 2195) для відкриття ринку землі були прийняті. Зрозуміло, що вони заблоковані двома фракціями величезною кількістю безглуздих за своїм змістом поправок. Про це у інтерв'ю виданню Главком повідомив перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

«Коли я дивлюся сутність поправки, яка полягає в тому, аби виключити якусь букву, а ці фракції встають і починають говорити манівцями – це не законодавчий процес, а виключно зловживання своїм правом. Коли замість обґрунтування поправки депутати починають розповідати анекдоти, то вибачте: день роботи парламенту – це дуже дороге задоволення для населення України, щоб ми збиралися і слухали анекдоти. Необхідно довести цю справу до завершення», — зазначив він.

Стефанчук повідомив, що говорив з міністром аграрної політики та продовольства Романом Лещенком, який стверджує, що наразі триває процес регулювання питань, пов'язаних із земельним кадастром, з оцінкою землі.

Я дуже сподіваюся, що ми встигнемо завершити розпочате, тому що це потрібно не народним депутатам, а народу, який матиме можливість реально відчути себе власниками землі. Згадайте «Кайдашеву сім’ю» Нечуй-Левицького, герої якої чубились за свій клаптик землі. Власний, хоч і невеликий, клаптик, але своєї землі, – це, мені здається, дуже важливе відчуття. А наразі ми маємо покоління людей, які так і не дочекались права бути власником свого земельного паю. Люди йшли в Європейський суд, вигравали справи і все безрезультатно. Тому я дуже сподіваюся, що ми ці законопроєкти приймемо», — заначив Стефанчук.

Нагадаємо, раніше секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський повідомляв, що аби розглянути подані депутатами поправки до законопроекту про земельну децентарлізацію (2194), потрібно близько двох сесійних тижнів.