друкувати


Українська делегація в Катарі обговорюватиме експорт продовольства, — Роман Лещенко

5 квітня 2021, 09:30

Важливою складовою переговорного процесу під час візиту президента України Володимира Зеленського до Катару є особисте спілкування лідерів країн. Зокрема, обговорюватимуться питання продовольчої безпеки у світі, а також розширення експорту України через Катар. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, передає Укрінформ.

«Особлива увага на переговорах в Катарі буде присвячена питанню продовольчої безпеки. Адже Україна впевнена, що може стати гарантом продовольчої безпеки у світі. І співпраця з країнами Затоки, як Катар, може принести взаємовигідні результати», — підкреслив міністр.

Він зазначив, що Катар вважає продовольчу безпеку однією з основних складових національної безпеки, оскільки з огляду на малу територію і обмежену розвиненість сільськогосподарських угідь Катар у питанні забезпечення власних потреб великою мірою залежить від закордонних поставок сільськогосподарської продукції.

Нас цікавить розширення експорту України через Катар і реалізація двосторонніх проєктів», — пояснив Лещенко.

Також, за його словами, українська делегація в Катарі обговорюватиме інвестиції в систему зрошування в Україні, переробку сільськогосподарської продукції та логістичну інфраструктуру.

У цьому контексті міністр проінформував, що вже мав переговори з катарською стороною, зокрема з компанією «Хасад Фуд», яка є потужним гравцем на міжнародному ринку продовольства.

Катар, як і ми, позитивно налаштований на зустрічі. Важливою складовою усього переговорного процесу є особисте спілкування лідерів країн, що стане визначальним для результативності поїздки», — переконаний Лещенко.

Нагадаємо, Україна нарощуватиме експорт зернових, продукції птахівництва та олії до Катару.