друкувати


ФАО розглядає Україну як одного зі світових гарантів продовольчої безпеки

31 березня 2021, 18:00

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розглядає Україну як одного зі світових гарантів продовольчої безпеки. Про це повідомив Ярослав Мельник, Надзвичайний і повноважний посол України в Італійській Республіці, постійний представник України при Продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) на своїй сторінці у Facebook. 

«30 березня було вручено вірчі грамоти Цюй Дуньюй, генеральному директору Продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй, для акредитації при цій міжнародній організації як постійного представника України при ФАО. В ході цікавої дискусії обмінялися думками щодо шляхів активізації співробітництва між Україною та ФАО», – розповів Мельник.

За його словами, ФАО вітає проведення земельної реформи в Україні та бачить великий потенціал аграрного сектора для подальшого економічного розвитку держави.

Зробимо разом все можливе для забезпечення належного місця України серед країн-гарантів продовольчої безпеки у світі», – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, що Україна увійшла до складу Комітету з Всесвітньої продовольчої безпеки ООН, який підпорядковується Генеральній Асамблеї ООН через економічну і соціальну Раду ООН (ЕКОСОС) і конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО)