друкувати


Експерт розповів, які документи мають бути готовими у аграріїв до відкриття ринку землі

31 березня 2021, 14:20

Перший етап продажу земель сільськогосподарського призначення розпочнеться вже з 1 липня поточного року. До цієї дати аграріям необхідно максимально підготуватися — як інформаційно, так і документально та навіть морально, адже боротьба за оброблювані масиви посилюється. Про це у блозі на АgroРolit.com розповів Андрій Дем’янович засновник та керівник сервісу Feodal.Online. 

«Наприклад, слід провести перевірку наявних договорів оренди землі та за потреби узгодити їх з нормами законодавства, а також усунути прогалини в земельному банку господарства», – наголосив експерт.

Про те, у яких випадках між фермерами виникає протистояння за земельну ділянку, на чию користь буде діяти територіальна громада, а також чому сільгоспвиробникам необхідно моніторити наявні пропозиції оренди або продажу ділянок у вашій місцевості читайте за посиланням.

Нагадаємо, що ОТГ пропонують зробити безкоштовний аудит і оцифровку землі одного старостинського округу для визначення всіх прогалини і складних моментів, пов'язані з речовими правами на земельні ділянки.