друкувати


Падає попит на старий врожай українського зерна

31 березня 2021, 12:00

Наближення нового врожаю надає помітний тиск на ціни української пшениці, яка вже навіть стала дешевше фуражних ячменю та кукурудзи на базисі СРТ. Основною причиною падіння ціни є скорочення попиту на старий врожай – все більше імпортерів переключаються на закупівлю пшениці нового врожаю. Про це заявили експерти УкрАгроКонсалт. 

Крім того, імпортери всіляко дають зрозуміти, що поточний рівень цін старого врожаю їх не влаштовує. І це працює – з початку березня ціна української пшениці знизилася на 27 доларів або на 9%.

«Є ряд факторів, які надають підтримку ціною, однак їхня вага невеликий. Серед підвищувальних факторів можна виділити низькі вологозапаси напередодні сівби і можливе скорочення площ під пшеницею в Аргентині і невизначені перспективи сівби ярої пшениці в Росії в зв'язку з ймовірністю введення плаваючої мита в 2021/22 МР. Схожа ситуація спостерігається і на ринку кукурудзи. Оператори ринку також повідомляють, що інші наші традиційні покупці вже починають придивлятися до аргентинської кукурудзі і з нетерпінням очікують бразильської, так як українська кукурудза старого врожаю на даний момент дуже дорога», – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що озвучено ціни на пшеницю в Україні.