друкувати


Після відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення мінімальна ціна на неї буде базуватися на середній орендній платі в тому районі

1 квітня 2021, 13:15

Як один з ключових факторів формування цін на майбутні лоти на ринку сільськогосподарської землі буде НГО.

Після відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення мінімальна ціна на неї буде базуватися +/– на середній орендній платі в тому районі. Тобто сума 10-12 орендних плат буде формувати мінімальну ціну. Про це в матеріалі AgroPolit.com розповів засновник та керівник сервісу Feodal.Online Андрій Дем'янович.

Варто зважати на ціну продажу земель ОСГ, але навряд чи варто розраховувати на суми, які будуть перевищувати $2 тис., якщо, наприклад, ділянка розташована десь в полі. Якщо ж аналогічна ділянка розташована, наприклад, в безпосередній близькості від пожвавлених трас, то тут ціну вже буде формувати маркетинговий чинник і її окупність при використанні у сільськогосподарській діяльності. Тобто земельна ділянка, окупність якої буде перевищувати 15-20 років, навряд чи зацікавить когось з інвесторів. Що стосується надій на суттєве зростання вартості земельних ділянок після відкриття ринку – це навряд чи станеться, принаймні до 2024 року. Поки на ринок не зайшли юридичні особи, фонди та інші потужні інвестори», – впевнений Дем'янович.

Детальнішу інформацію читайте у матеріалі: Вартість 1 га сільськогосподарської землі після відкриття ринку – прогнози