друкувати


У Суецькому каналі застрягли вантажі на майже $10 млрд

26 березня 2021, 16:00

Через блокування судноплавства у Суецькому каналі 400-метровим контейнеровозом Ever Given компанії Evergreen Marine Corp, в утвореному заторі застрягли вантажі на загальну суму $9,6 млрд. Про це пише Bloomberg з посиланням на аналітиків профільного видання Lloyd’s List.

Повідомляється, що зазначена сума може бути навіть більшою, оскільки кількість суден, що чекають проходу з обох сторін каналу, виросла вже до 185.

Серед них є 40 суховантажів з зерном, цементом та іншими подібними товарами, 35 контейнеровозів, 32 вантажних судна загального призначення, 17 нафтових танкерів та велика кількість суден інших типів.

Для переміщення Ever Given застосували буксири, але є побоювання, що судно «залишатиметься в пастці» протягом кількох днів.

Влада Єгипту заявляє, що відкрила стару частину каналу, щоб відновити рух. Зауважимо, що у 2015 році уряд Єгипту провів масштабні роботи з підвищення його пропускної здатності. Реалізація проєкту обійшлася Єгипту в 8,2 млрд доларів. Довжина каналу становить 193 км.