друкувати


Держпродспоживслужба провела переговори з КНР щодо відкриття 15 ринків для української продукції

26 березня 2021, 14:20

Відкриття 15 китайських ринків для продукції з України та експорт українського ячменю обговорила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів під час зустрічі з послом КНР Фань Сяньжуном. Про це повідомляє Інтерфакс. 

Повідомляється, що Держпродспоживслужба має намір інтенсифікувати зусилля з відкриття ринку Китаю для українських експортерів гороху, рибної продукції, пшениці, черешні, яблук.

Магалецька уточнила, що її відомство спільно з Агентством з ідентифікації і реєстрації тварин реалізували можливість видачі Сертифікату здоров'я на експорт меду з України до КНР. Крім того, вона назвала пріоритетним співробітництво України та Китаю у сфері кормів для тварин.

Китай — один із найважливіших торговельних партнерів України з часткою у 14,5% від усього українського експорту, більшу частину якого становить с/г продукція, наголосила голова Держпродспоживслужби. За її даними, у 2020 році експорт українських товарів до КНР зріс майже вдвічі, а в 2019 році збільшення становило 63%.

Нагадаємо, Китай та Україна домовилися про спільні заходи щодо співпраці у сільському господарстві.