друкувати


Другий в Україні «сухий порт» запрацював на Рівненщині

24 березня 2021, 17:00

«Сухий порт» — пункт залізничних перевезень, які прямуватимуть Україною та всією Європою, запрацював у Клевані на Рівненщині. Це другий такий мультимодальний вантажний термінал в Україні. Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

«Такий вантажний хаб, площею 10 га, відтепер працює у Клевані. Новий мультимодальний термінал є другим в Україні. Тут розвантажуватимуть, перевантажуватимуть та зберігатимуть різні товари, які в подальшому відправлятимуть залізницею. Термінал покращить логістику та знизить ціни на вантажні перевезення. Окрім того, оскільки «сухий порт» орієнтуватиметься на залізничні перевезення, це допоможе зменшити навантаження на автошляхи», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що вантажний хаб має власні під’їзні колії, сучасне обладнання, відеоспостереження. Тут є вантажні машини, механізми, крани та навантажувачі.

У «порту» можуть одночасно завантажуватися 50 вагонів.

Перед запуском терміналу облаштували колійне господарство, придбали тепловози, поставили крани.

Уже запущено перші потяги, що прямують як на Європу, так і на великі порти Одещини. Так, нещодавно прибув перший контейнер з Америки, транзитний час якого сягнув 30 діб. Це хороший результат. Для прикладу, у чорноморські порти з американського континенту контейнер іде 2 місяці.

Потужності «порту» у Клевані планують збільшити до навантажування 2-х тисяч контейнерів на місяць. Саме з цього терміналу на Рівненщині відвантажуватимуть зернові культури, пиломатеріали, добрива та іншу сировину.

Нагадаємо,«Укрзалізниця» планує віддати в довгострокову оренду вантажні термінали.