друкувати


ДБР затримало посадовця Держпродспоживслужби на Одещині

24 березня 2021, 16:00

ТУ ДБР у м. Миколаєві викрило посадовця Держпродспоживслужби в Одеській області, до повноважень якого входить забезпечення контролю за виконанням карантинних обмежень закладами харчування під час пандемії COVID-19, на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від власників закладів громадського харчування за неперешкоджання їх діяльності попри встановлені карантинні обмеження, невиявлення порушень та непритягнення до відповідальності. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наразі начальника одного із відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області затримано.

Проводяться невідкладні слідчі дії.

Кримінальне провадження відкрите за ознаками прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або поєднане з вимаганням (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України).

У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна, — йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСР в Одеській області.

Нагадаємо, СБУ викрила в Одесі на корупційних схемах посадовців митного посту та чиновника Держпродспоживслужби.