друкувати


13 міфів про земельну дерегуляцію і законопроєкт №2194

24 березня 2021, 12:30

Професор Київської школи економіки Олег Нів'євський розповів про найпоширеніші міфі, якими противники законопроєкту 2194 про дерегуляцію у сфері земельних відносин залякують українців.

Нагадаємо, противники законопроєкту №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» саботують ухвалення документу у залі Верховної Ради. Нардепи від опозиційних сил зі складу «Батьківщини» та ОПЗЖ атакують законодавчим спамом документ (до законопроєкту подано понад 3 тис. правок), розраховуючи на максимальне затягування часу перед відкриттям ринку земель сільськогосподарського призначення, запланованим на 1 липня поточного року.

Серед ключових претензій до законопроєкту – загроза з боку іноземців та відсутність контролю за ринком землі з боку держави.

Детальніше про це читайте у блозі: Міфи про земельну реформу та законопроєкт 2194: іноземці, особливо цінні землі, втрата державного контролю над обігом землі