друкувати


Уряд дозволив платити керівникам держкомпаній винагороду за сприяння приватизації

23 березня 2021, 15:00

Уряд вніс зміни до постанов КМУ від 2 серпня 1995 р. № 597 і від 19 травня 1999 р. № 859, додавши до типового договору з керівником держпідприємства пункт про винагороду за сприяння приватизації. Про це йдеться у постанові Кабміну № 210 від 17 березня.

«Фонду державного майна в межах своїх повноважень у двомісячний строк внести зміни до контрактів, укладених з керівниками підприємств, що перебувають у державній власності та щодо яких прийнято рішення про приватизацію, стосовно винагороди за сприяння приватизації.

Державним органам приватизації в межах своїх повноважень забезпечувати врахування передбачених у контракті умов виплати винагороди керівникам підприємств, що перебувають у державній власності, та об'єднань державних підприємств під час формування умов продажу об’єктів приватизації», — йдеться у постанові.

Відповідно до постанови, винагорода може виплачуватися за збереження вартості активів компанії, щоб уникнути зростання її боргових зобов'язань, проведення інвентаризації та переоцінки активів держкомпанії, а також за інші заходи по сприянню її приватизації.

При цьому, рішення по виплаті винагороди приймається по конкретному держпідприємству під час укладення контракту з її керівником згідно з затвердженим планом підготовки до приватизації.

Нагадаємо, на виконання розпорядження Кабінету міністрів України щодо передачі об’єктів державної власності до сфери управління Фонду державного майна, на приватизацію передано 4 елеватори та цукровий завод.