друкувати


Німеччина підтримала відкриття в Україні ринку землі

20 березня 2021, 09:23

Німеччина підтримує створення в Україні прозорого ринку землі. Про це заявив державний секретар парламенту у Федеральному міністерстві продовольства та сільського господарства Німеччини Уве Фейлер у своєму виступі 19 березня на 4-му Українсько-німецькому бізнес-форумі, повідомляє Укрінформу. 

«Створення передумов для ринку землі в Україні є надзвичайно важливим питанням. Досвід Німеччини, а також інших європейських країн показує, що прозорий ринок землі, ринок оренди, інновації забезпечують збільшення ефективності використання цих земель», – зазначив держсекретар уряду ФРН.

Він наголосив, що визначення чітких правових рамок під час створення ринку землі, прозорість цього процесу, включаючи купівлю, продаж, оренду земель для громадян та юридичних осіб, є нагальним питанням.

Фейлер додав, що Німеччина підтримує Україну на шляху реформ в аграрному секторі, включаючи створення ринку землі.

Україна посідає важливе місце у вимірі міжнародної співпраці Німеччини у цій сфері. Немає іншої країни Східної Європи, де ми так масштабно представлені, як в Україні. Наша співпраця орієнтована на довгострокову перспективу», – заявив німецький урядовець.

Нагадаємо, що депутат пояснив важливість земельних законопроектів №2194 та №2195.