друкувати


В Індонезії відкрили виставку EAST FOOD INDONESIA 2016

11 серпня 2016, 16:46

Делегація українських борошномелів прийняла участь в виставці EAST FOOD INDONESIA та представила стендом продукцію наших виробників. Про це повідомляє на своїй сторінці а facebook екс-заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

«Наш Президент і члени уряду були минулого тижня з важливим government-business форумом тут в Індонезіі, з метою збільшення товарообігу між нашими країнами», - каже вона.

За її словами, Індонезія суттєво зменшила імпорт борошна через розвиток власної промисловості в останні 5 років. Проте, Україна збільшила свою частку в структурі імпорту Індонезії з 5% в 2011 р до 32% в 2015 р. це приблизно 23тис. т борошна. Експорт борошна в Індонезію у за 6 місяців 2016 році року: 9,9 тис.т на сумму $1,8 млн.

«Ми залишилися за ці роки одним з найбільших постачальників (major supplier) пшеничного борошна в цю краіну. Паралельно, ми також суттєво збільшили експорт пшениці. Маємо надію, що розвиток нашого експорту в цю країну буде зростати в продукції із доданою вартістю (борошна), а також за рахунок сировини (пшениці). Індонезія, на відміну від багатьох країн, має низьке ввізне мито: на пшеничне борошно 5%, на борошно інших культур 5,4%, на крупу 5%, соєвий шрот 0%, соняшниковий шрот 2,9%. Тобто, за цей ринок збуту продукції з доданою вартістю варто боротись. Він не має квот або фітосанітарих обмежень», - розповідає екс-заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

Рутицька наголошує, що Україна має якісну борошномельну промисловість з добрими традиціями і якісна делегація наших борошномелів прийняла участь в виставці, представила стендом продукцію наших виробників. Відпрацювали велику кількість перемовин та відвідувачів, обговорювали розширення співпраці.

«Ми готові якісно обслуговувати споживачів Індонезіі - hope to serve consumers in Indonesia», - додає вона.