друкувати


Укроборонпром завершив інвентаризацію земель

18 березня 2021, 14:00

Укроборонпром завершив інвентаризацію земельних ділянок, якими користуються підприємства концерну. Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому. 

«Укроборонпром завершив інвентаризацію земельних ділянок, якими користуються підприємства концерну, – майже на 80% площі наявні правовстановлюючі документи. Це найвищий показник з-поміж усіх силових відомств України», – ідеться в повідомленні.

Загальна площа земель, які перебувають у постійному користуванні підприємств концерну, становить близько 7,5 тис. га, з яких 1,9 тис. га – на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, а також Криму.

За результатами інвентаризації, яку нещодавно завершив концерн, на понад 6,2 тис. га землі є правовстановлюючі документи, ще на 1,3 тис. га – немає.

Інвентаризація земель під державними оборонними підприємствами, які входять до складу Укроборонпрому, – це важливий крок в рамках трансформації концерну, необхідний для подальшої корпоратизації підприємств», – наголосив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Повідомляється, що упродовж 2019–2021 років завдяки ефективним управлінським рішенням концерну не втрачено жодного квадратного метра землі, як і не змінено її цільове призначення у незаконний спосіб.

Крім того, практика укладання девелоперських угод, які передбачають забудову житловими або нежитловими об’єктами земельних ділянок підприємств, також призупинена», – сказав заступник генерального директора з управління активами Мустафа Найєм.

В Укроборонпромі зазначили, що відсутність правовстановлюючої документації на землю зумовлена бездіяльністю виконавчих органів місцевого самоврядування та спричиняє ризики недоброчесних дій щодо державних оборонних підприємств. Це своєю чергою обмежує концерн у праві ефективно розпоряджатися земельними ділянками.

На сьогодні Укроборонпромом розроблено план дій щодо отримання – у тісній взаємодії з органами місцевого самоврядування – правовстановлюючих документів на землю загальною площею у 1,3 тис. га. 

Нагадаємо, що інвентаризацію земель Міноборони планують завершити до 2023 року.