друкувати


Аграрний комітет підтримав законопроект про страхування сільськогосподарської продукції

17 березня 2021, 18:00

Аграрний комітет підтримав законопроект про страхування сіль господарської продукції
Сьогодні аграрний комітет підтримав законопроєкт №5104 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Про це у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.  

«Даний законопрєкт є дуже важливим для успішного функціонування аграрної галузі. Страхування та управління ризиками є одним із засобів, що дозволяє мінімізувати негативні наслідки від непередбачуваних подій у сільському господарстві», – написав Висоцький.

Згідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є визначення механізму надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

Законопроектом запроваджується державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників в частині страхування сільськогосподарської продукції.

Проектом закону пропонується внести зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції», — йдеться у пояснювальній записці.

Також проєктом Закону вносяться зміни до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються:

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів (премій) визначено на рівні до 60 відсотків зважаючи на практику попередніх періодів дії аналогічних програм підтримки.

Нагадаємо, що програма з підтримки агрострахування є серед запропонованих Мінекономіки напрямів державної підтримки АПК на 2021 рік.