друкувати


З’явився аналіз фінансових показників ОТГ у 24 областях за минулий рік

18 березня 2021, 08:30

Експерти підготували черговий аналіз фінансових показників 872 ОТГ за підсумками 2020 року у розрізі кожної із 24 областей. В аналізі використані фінансові показники аналогічні до тих, які були враховані в рейтингу ОТГ, згрупованих за критеріями чисельності населення. Про це повідомляє decentralization.gov.ua.  

Запропоновані матеріали дають можливість порівняти фінансові показники ОТГ в межах області.

«Головною метою модернізації системи державного управління та територіальної організації влади є формування ефективного місцевого самоврядування, створення комфортних умов для проживання громадян, надання їм високоякісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів прямого народовладдя. Досягнення зазначених цілей можливе за умови належного рівня економічного розвитку відповідних територій, їх фінансового забезпечення і достатніх джерел наповнення місцевих бюджетів. Саме фінансовий аспект є одним із найсуттєвіших, від якого у великій мірі залежить успішність функціонування об’єднаних територіальних громад», – зазначається в аналізі.  

Розрахунок здійснено на основі 8 індикаторів, які характеризують основні фінансові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, що Рада підтримала законопроект про місцеві державні адміністрації.