друкувати


Герега зламав долі фермерів на Хмельниччині

11 серпня 2016, 15:13

Власник «Агрохолдингу 2012», нардеп Олександр Герега поламав долю не одному маленькому фермеру на Хмельниччині, який не має доступу до кредитів та дешевших матеріально-технічних засобів. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com повідомив народний депутат України Сергій Лабазюк.

«Він відкрито нічого не каже, але погано робить усім аграріям в області. Якщо він дійсно хоче інвестувати у агросектор – всі будуть тільки плескати йому в долоні. Але інвестувати – це не тотожно поняттю «ламати» чи «задушити» слабшого», — зазначив він.

Також додав, що фермер об’єктивно не може давати 10% орендної плати від нормативно-грошової оцінки й 5 тис. грн за підписання договору оренди.

«На мій погляд, 5 тис. грн за підписання договору оренди – це чиста корупція, і ще те питання, звідки ці гроші беруться. Щодо 10%-ї орендної плати, давайте проведемо одну паралель: Герега придбав у Вінницькій області велике аграрне підприємство з 40 тис. га і платить там 4%, а за 100 км у напрямку Хмельницької області, де у нього 3 тис. га, – 10%. У чому різниця? Адже на 3 тис. га 10% орендної плати – не гроші, інша справа на 40 тис. га – це мільйони тис. грн», — підсумував Лабазюк.

За його словами, завдяки діям Олександра Гереги об’єдналися аграрії всіх рівнів.