друкувати


Аграрний сектор подолає транзитну блокаду Росії — Павленко

14 січня 2016, 08:00

«Транзитна блокада — це ще один виклик, який Росія кидає українському агросектору.Але в нас вистачає досвіду і можливостей для подолання подібних перешкод. Російське продовольче ембарго вже посприяло диверсифікації експортних ринків для українських виробників», — заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на своїй сторінці у «Facebook»

Міністр зазначив, що блокування транзиту Росією може негативно вплинути на торгівельні операції з Казахстаном, Азербайджаном, Вірменією, Киргизстаном, Таджикистаном, Туркменістаном та Узбекистаном. Експорт аграрної продукції до цих країн складає близько 4% від загального експорту сільськогосподарської продукції з України. Однак немає сумнівів, впевнений він, що в найкоротші строки Україна знайде альтернативи російському транзиту.

ПОЧИТАТИ  ПО ТЕМІ:

«Своїми діями Москва не нашкодить нікому, крім себе. Кожним подібним рішенням країна-агресор сприяє власній економічній ізоляції, а нас мотивує швидше досягти бажаної мети — повної економічної незалежності від Росії», — наголосив Олексій Павленко.Голова відомства додав, що обмеження транзиту через свою територію є черговим свідченням ігнорування Росією міжнародних норм та принципів. Адже заборона РФ на транзит українських вантажів не тільки суперечить нормам СОТ та Договору про зону вільної торгівлі між СНД, але є черговим підтвердженням агресії Москви у гібридній війні проти України.