друкувати


Україна візьме участь у двох заходах — Саміт ООН з продовольчих систем та Конференції з питань клімату

14 березня 2021, 08:00

У 2021 році Україна візьме участь у двох глобальних міжнародних заходах – Саміт ООН з продовольчих систем та Конференції з питань клімату. Такий анонс зробив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка під час круглого столу «Український агросектор в умовах Європейського зеленого курсу: виклики та можливості», який організований Українською Асоціацією Бізнесу і Торгівлі (UBTA) в партнерстві з Global 100% RE Ukraine та Міжнародним інститутом менеджменту (МІМ-Київ), повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Тарас Качка анонсував дві важливі події цього року, які суттєво вплинуть на міжнародний курс участі України в межах забезпечення міжнародної продбезпеки та залучення до єдиного «зеленого курсу» ЄС.

Перша подія – це Саміт ООН з продовольчих систем.

Це та частина дискурсу, яку нам треба якомога чіткіше артикулювати на міжнародній арені. Ми є ваговим гравцем у забезпеченні продовольчих систем. Наразі поза межами України ми забезпечуємо для 150 млн людей, але ми не єдині. Тому питання ефективності та єдності с/г у питанні фактору клімату та транспорту дуже важливі. Нам слід ефективно та чітко вписати наше місце та роль у глобальних продовольчих системах світу», – каже заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Друга подія, за словами Тараса Качки, відбудеться наприкінці року.

26-а конференція щодо рамкової конвенції з питань зміни клімату. На ній буде обговорюватися національний внесок у протидію зміни клімату, тобто зменшення викидів парникових газів. Сільське господарство є важливою частиною зменшення викидів: йдеться про рослинництво, тваринництво, ліси і взагалі грунти, – пояснив він.

Нагадаємо, що у Раді подадуть пакет законопроектів про впровадження «зеленого курсу» Європи. Наприкінці 2019 року Єврокомісія опублікувала Європейську зелену угоду (EU Green Deal) – документ, який повинен зробити європейський континент нейтральним до зміни клімату. AgroPolit.com з’ясував, які наслідки для АПК України та інших галузей несе нововведення ЄС. Про це читайте у матеріалі за посиланням. Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив два завдання в межах зеленого курсу.

Про торговельна політику України у 2021 в інтерв'ю AgroPolit.com розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка.