друкувати


ХТЗ почав підготовку до запуску виробництва

10 серпня 2016, 17:54

Керівництво Харківського тракторного заводу готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації. Про це повідомляється на сайті ХТЗ.

"Уже з початку цього тижня почав роботу відділ постачання, який займається підготовкою закупівель. Складено графік відновлення діяльності та інших служб: ремонтних бригад для відновлення устаткування, транспортного відділу - для поставки комплектуючих і матеріалів, складського господарства і інших. Ми відпрацьовуємо номенклатуру всього необхідного для роботи підприємства, ведемо активну роботу з постачальниками. Ведуться переговори з обленерго, з газовими компаніями для відновлення поставок. Наші інженерні служби вже зараз зайняті інспектування обладнання для виявлення критичних поломок, щоб відразу приступити до усунення найгостріших моментів", - повідомив комерційний директор ХТЗ Дмитро Єлісєєнко.

Також повідомляється, що 10 млн грн заборгованості по заробітній платі, що виникла за час простою підприємства, планується погасити вже до кінця наступного тижня, а всю суму (близько 20 млн грн) - до кінця серпня 2016 року.

Харківський тракторний завод був зупинений в березні 2016 року.

9 червня 2016 року збори кредиторів ХТЗ вирішило почати процедуру досудової санації.

14 липня план досудової санації Харківського тракторного заводу затвердив Господарський суд Харківської області, тим самим давши можливість почати процес відновлення виробництва.

У квітні бізнесмен Олександр Ярославський купив контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу. Завод є публічним акціонерним товариством і займається виробництвом сільськогосподарських тракторів різних модифікацій.