друкувати


Україна планує збільшити експорт насіння до ЄС, — Тарас Качка

12 березня 2021, 13:00

Україна має намір збільшувати експорт насіння власного виробництва. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства — торговий представник України Тарас Качка, повідомляє прес-служба міністерства.

«Зараз в Україні активно ведеться селекція нових сортів з урахуванням природно-кліматичних умов і із застосуванням сучасних технологій. Разом з тим, ми працюємо над збільшенням частки насіння у зовнішній торгівлі – Україна постійно розширює участь у рамках насіннєвих схем організації економічного співробітництва та розвитку», – зазначив заступник міністра Тарас Качка.

Він додав, що перспективним ринком для української насіннєвої продукції є країни ЄС. На сьогодні Україна інтегрувалася в європейську маркетингову мережу насіння, а також увійшла до переліку країн-нечленів ЄС, які мають право експорту на європейський ринок насіння зернових культур.

Також у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Мінекономіки здійснює гармонізацію законодавства до стандартів ЄС у галузі насінництва. Зазначається, що сьогодні до європейського законодавства адаптовано більшість норм щодо виробництва, сертифікації, маркування та якості насіння зернових, олійних культур та картоплі.

 

Нагадаємо, вітчизняний експорт насіння у 2020 році сягнув рекордної позначки – $18,7 млн.