друкувати


Розпочинаємо масштабний проект зрошення та меліорації на півдні України, — Роман Лещенко

11 березня 2021, 17:00

У Києві відбулася презентація фундаментального дослідження «Водний дефіцит в Україні», підготовленого фахівцями Українського інституту майбутного. Про це на сторінці у Facebook повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

«Беззаперечно, на сьогодні це питання є гострим для країни. І мова не тільки про сільське господарство, для якого вода є визначальним фактором. Мова про всі водні ресурси України як основу життєдіяльності нації. Цього року ми розпочинаємо масштабний проект зрошення та меліорації на Півдні України. І це є серед пріоритетів Мінагрополітики на 2021 рік наряду з земельною реформою, яку ми фіналізуємо прийняттям базових законів та первинним запуском обігу земель сільськогосподарського призначення. Нам важливо сьогодні почути думку вчених, вивчити ключову проблематику і Мінагрополітики має бути в основі цього процесу», — зазначив він.

Серед викликів, які потребують сьогодні комплексного вирішення, Роман Лещенко називає наступні:

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №5202 «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». AgroPolit.com проаналізував позиції та норми, які вплинуть на подальший розвиток меліорації в Україні.