друкувати


Шмигаль доручив активізувати боротьбу з нелегальним обігом пального

10 березня 2021, 16:00

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що споживачі повинні мати доступ до якісного і доступного пального та доручив активізувати діяльність робочих груп та проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом пального. Про це він написав у Telegram за підсумками наради за участю представників Мінекономіки, Мінрегіону, Офісу президента, Антимонопольного комітету, Нацполіції, ДСНС та інших уповноважених органів.

«Робочі групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі», — додав голови уряду.

Він, зокрема, доручив АМКУ  провести перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час реалізації світлих нафтопродуктів.

Держмитслужбі, Держпродспоживслужбі та Держекоінспекції доручили за тиждень подати до Кабміну пропозиції щодо здійснення лабораторних досліджень якості пального та пропозиції щодо створення державної системи якості пального.

Також Шмигаль доручив за участі представників нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів активізувати діяльність робочих груп та проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом пального.

Нагадаємо, Мінагрополітики та ДПС розроблять законопроект щодо штрафів, ліцензування та зберігання аграріями пального.