друкувати


Проблемами зрошення земель в Україні займатиметься Мінагрополітики

10 березня 2021, 12:00

Державне агентство водних ресурсів передасть відновленому Міністерству аграрної політики та продовольства функції зрошення та осушення земель. Про це повідомляє прес-служба Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів, якій підпорядковується Держводагентство.

«Мінприроди починає процес «перезавантаження» водної політики та Держводагентства. Нова концепція розвитку посилить водний менеджмент і зробить його націленим на досягнення екологічних цілей, поліпшення стану вод і протипаводковий захист», — цитує прес-служба міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Романа Абрамовського.

Зазначається, що тепер Держводагентство позбудеться невластивих для нього функцій і стане повністю орієнтованим на впровадження водної політики за інтегрованим принципом із застосуванням кліматично стійких підходів до управління водними ресурсами.

Зрошення та осушення — функції, які є важливими для забезпечення продовольчої безпеки країни, перейдуть до Міністерства аграрної політики та продовольства України», — сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, Держводагентство затверджуватиме правила і регулювати режими роботи водосховищ, водойм і використання водних ресурсів в умовах кліматичних змін і маловоддя. Для зменшення негативних наслідків повеней і управління ризиками затоплення агентство буде впроваджувати протипаводковий захист.

Нарешті, водний менеджмент стане ефективним. Водна політика буде формуватися на принципах Водної рамкової директиви ЄС», — зазначили в Міністерстві.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували законопроект про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель.