друкувати


Україна планує збільшити експорт агропродукції до Таджикистану

8 березня 2021, 11:00

Україна зацікавлена у посиленні двосторонніх торгово-економічних відносин та нарощуванні експортних поставок агропродукції на ринок Таджикистану. Про це йшла мова під час зустрічі міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Хайдаром Давлаталі Назрізодою, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Україна розглядає Таджикистан як важливого партнера в регіоні Центральної Азії. Ми зацікавлені у збільшенні двостороннього торговельного обороту між нашими країнами, реалізації спільних проєктів у різних галузях, актуалізації двосторонньої міжурядової Угоди про співробітництво у сфері стандартизації, метрології та сертифікації та посилення роботи в рамках міжурядової комісії», — заявив Петрашко.

Він зазначив, що на сьогодні Україна має значний потенціал для нарощування обсягів двосторонньої торгівлі аграрною продукцією з Республікою Таджикистан. Зокрема, високі конкурентні переваги має українська продукція переробної, кондитерської та олійно-жирової галузей. Україна готова до поглибленого діалогу з розширення номенклатури поставок української харчової продукції на ринок Таджикистану.

Міністр наголосив на важливості підтримки бізнес-контактів, а саме спільної організації бізнес форумів, круглих столів, семінарів, торговельних представництв, виставок, ярмарків тощо. Також важливим, на думку Петрашка, є поглиблення співпраці між регіонами двох країн, що може бути особливо перспективним в контексті динамічного розвитку технопарків в Україні та вільних економічних зон у Таджикистані.

Нагадаємо, озвучено динаміку торгівлі агропродукцією між Україною та ЄС у січні-вересні 2020 року.