друкувати


ДПС тимчасово призупинила перевірки ліцензій на зберігання пального у аграріїв

6 березня 2021, 08:00

Державною податковою службою тимчасово призупинені фактичні перевірки до законодавчого вирішення цього питання. Податківці готові долучатись до розробки  пропозицій з перегляду санкцій щодо порушень. Про це повідомляє сайт ДПС. 

«Проаналізувавши звернення Всеукраїнського конгресу фермерів з питань проведення перевірок щодо зберігання пального для власних потреб, а також дебати на засіданні міжвідомчої групи та комітетських слуханнях з питань ліцензування пального для власних потреб фермерів, ДПС з розумінням поставилась щодо подальших перевірок ліцензіатів», – ідеться у повідомленні.

Для врегулювання ситуації Голова ДПС Олексій Любченко провів зустріч з головою Всеукраїнського конгресу фермерів Іваном Слободяником.

Повідомляється, що керівництво ДПС погоджується із необхідністю перегляду суми штрафів за порушення умов зберігання пального.

Однак ДПС є органом виконавчої влади і діє в межах чинного законодавства. Врегулювання цієї проблеми знаходиться саме в законодавчій площині. Враховуючи це, Державною податковою службою тимчасово призупинені фактичні перевірки до законодавчого вирішення цього питання. Податківці готові долучатись до розробки  пропозицій з перегляду санкцій щодо порушень», – зазначили у податковій.

Також у відомстві наголосили, що усі матеріали перевірок, які знаходяться на стадії оскарження, будуть уважно розглянуті згідно із законодавством.

Нагадаємо, що відповідно до звіту податкової, інтенсивність перевірок дотримання ліцензій на зберігання пального зросла втричі, а фактично було проведено майже 2,5 тисячі перевірок та за результатами скасовано 267 ліцензій.