друкувати


На Львівщині побудують завод з переробки картоплі

6 березня 2021, 09:23

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна», заснована групою іноземних інвесторів з Великобританії і Фінляндії, має намір побудувати завод з переробки картоплі на Львівщині. Про це йдеться в повідомленні Львівської облдерждаміністраціі. 

Як зазначається, «Централ Плейнс Груп Укаїна» вирощує картоплю в Кам'янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 га. У минулому році валове виробництво склало близько 15 тис. т.

«Ми маємо намір побудувати в Глинянах Золочівського району завод з безвідходної переробки картоплі, в тому числі в крохмаль. Вартість будівництва близько $ 7 млн. На підприємстві хочемо створити близько 50 робочих місць. Плануємо переробляти 40-50 тис. т картоплі на рік», – розповів член Ради Директорів компанії і представник Фінської Інвестиційного фонду Олег Дринь.

Він зазначив, що для вигідного функціонування заводу є велика потреба в сировину.

Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами і побудувати ефективний процес вирощування і постачання сировини на завод. У планах співробітництво з USAID з розвитку фермерства та в подальшому налагодити процес закупівлі в аграріїв картоплі», – додав він.

Також він поінформував, що в минулому році підприємство побудувало картоплесховище з холодильним обладнанням. Потужність сховища – 11 тис. т картоплі. В цьому році працюють над будівництвом другої черги картоплесховища такою ж потужністю. Крім того, планується збільшити площу вирощування картоплі.

Нагадаємо, що в Мінекономіки назвали 4 напрямки держпідтримки галузі картоплярства.