друкувати


Лещенко пообіцяв глобальний результат для світу від ринку землі в Україні

5 березня 2021, 11:00

Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, а також ряд інших кроків земельної реформи матимуть позитивні наслідки для усього світу. Про це у блозі на Atlantic Council зазначив міністр аграрної політики України Роман Лещенко.  

«Україна нині проходить через історичну трансформацію, яка відчуватиметься по всьому світу. Процес світового значення, про який я веду мову, – це реформа сільськогосподарських земель», – підкреслив Лещенко.

Він наголосив, що українська влада уважно стежитиме за тим, аби земельна реформа пішла на користь громадянам України.

«На кожному етапі цього процесу ми працюватимемо над тим, аби українці були захищеними від жадібності магнатів та корумпованих посадовців. Уряд завжди пам’ятатиме про головну ідею: що українські аграрні землі є найбільшим народним багатством», – запевнив міністр.

На його переконання, «протягом наступних років це дасть Україні високі шанси відігравати ще більшу роль у глобальній продовольчій безпеці».

Українці нарешті отримають вигоду від славетної родючості країни, а весь світ дізнається про Україну як про територію неймовірних аграрних багатств», – зауважив Лещенко.

Він додав, що українців запросять взяти участь у національному референдумі стосовно надання дозволу іноземцям на купівлю сільськогосподарських угідь.

 Продовжать діяти запобіжники, які дозволять упевнитися, що реформи приносять вигоду пересічним українцям, а не мільярдерам. Серед таких заходів – обмеження на кількість земель, які може придбати одна особа», – підсумував урядовець.

Нагадаємо, що експерт розповів, чи можна сьогодні в Україні отримати 2 га безкоштовної землі.