друкувати


Мінагрополітики та ДПС розроблять законопроект щодо штрафів, ліцензування та зберігання аграріями пального

5 березня 2021, 10:21

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно із Державною податковою службою проведуть оперативну розробку законопроекту і реалізацію першочергових кроків, спрямованих на правове вирішення проблеми неадекватно високих штрафів для аграріїв за несвоєчасне оформлення ліцензій на зберігання пального та помилки, які допускають аграрії при отриманні ліцензій. Про це у facebook повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Провів зустріч з Головою Державної податкової служби Олексієм Любченко. Ключова тема – вирішення проблеми неадекватно високих штрафів для аграріїв за несвоєчасне оформлення ліцензій на зберігання пального та помилки, які допускають аграрії при отриманні ліцензій», – написав він.

За словами міністра, основні узгоджені позиції наступні:

1. Радикальне зниження розміру штрафу за перше порушення, з подальшим його збільшенням у разі повторення.

2. Встановлення пропорційності розміру штрафу обсягами палива, що використовується. На малого фермера з об'ємом зберігання 20 кубічних метрів не має накладатися штраф того ж розміру, що і на нафтобазу з об'ємом зберігання 3000 кубічних метрів.

Він додав, що у ході зустрічі домовлено вирішити нагальні питання щодо:

За потреби –  внести необхідні зміни в законодавство. Дякую Олексію Любченку за конструктивний підхід і готовність йти на зустріч у вирішенні проблемних питань аграріїв. Спільними зусиллями ми доб'ємося успіху. Незабаром поділюся деталями напрацьованих рішень. Далі буде», – запевнив Лещенко.

Нагадаємо, що секретар аграрного комітету Іван Чайківський пропонує ввести замість ліцензування пального – декларування.