друкувати


Фермери вийдуть на страйк, якщо Уряд не змінить податкову політику

10 серпня 2016, 15:22

Фермери не відкидають можливості розпочати страйк восени, якщо не буде досягнуто компромісу з урядом по ряду важливих питань. Про це сказав президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич на прес конференції “Чи залишить посушливе літо українців без врожаю?”

“Наша мета сьогодні - вести діалог з Урядом, Верховною Радою України, з фракціями і народними депутатами”, - пояснює він.

За його словами, до 15 вересня, коли до парламенту має бути внесений проект бюджету на 2017 рік, аграрії очікують рішень по податковій політиці та пропозицій від Уряду у сфері земельних відносин.

“Якщо ми побачимо, що складається загрозлива ситуація, - розповідає експерт, - томі ми будемо проводити заходити такого рівня — збори фермерів, збори селян, агрофорум та інші, які б призвели до публічного масового діалогу влади з виробниками і селянами”.

Він відзначив, що фермери знову будуть страйкувати, якщо жодних змін по податковій політиці не буде.

“Якщо ці дії не призведуть до результату, тоді будуть інші дії — пікетування, є ще інші — страйк. Минулий рік ми досвід маємо свіжий. Тому арсенал наших запасу дій є великий. Хотілося б одне — щоб його не використовувати, а досягати результату діалогом”, - підсумував президент Асоціації фермерів та землевласників України.

Олександр Ярощук