друкувати


Експерт розповів, як вплине на тваринників зниження ставки ПДВ до 14%

4 березня 2021, 07:30

Якщо сільськогосподарські виробники (переважно тваринники) хочуть зробити значні інвестиції в переробку (у виробництво, закупівлю техніки, матеріально-технічних ресурсів), то у них накопичуватимуться дуже великі суми ПДВ-кредиту. Про це ідеться у матеріалі на АgroРolit.com. 

«Якщо сільськогосподарські виробники (переважно тваринники) хочуть зробити значні інвестиції в переробку (у виробництво, закупівлю техніки, матеріально-технічних ресурсів), то у них накопичуватимуться дуже великі суми ПДВ-кредиту. Вихідний ПДВ від продажу своєї продукції у них зараз буде 14%, а вхідний ПДВ — 20%. Податковий кредит може переважити суму податкового зобов’язання — і це створюватиме ситуацію, коли виробникам тваринницької продукції потрібно буде відшкодовувати ці суми з державного бюджету. Воно відбуватиметься доволі боляче, з затримками, і це додатковий мінус на інвестиційну діяльність цих виробників», — каже доцент Київської школи економіки, експерт із земельних питань Олег Нів’євський.

Далі читайте за посиланням.

Нагадаємо, що через зниження ставки ПДВ на аграрну продукцію до 14 % агріїв чекає неприємний сюрприз у закупівельній ціні на зернові