друкувати


Вже цього року має запрацювати програма агрострахування, – МЕРТ

3 березня 2021, 10:20

Програма з підтримки агрострахування є серед запропонованих Мінекономіки напрямів державної підтримки АПК на 2021 рік. Як повідомляє пресслужба Мінекономіки, про це йшлося на засіданні робочої групи з оперативного вирішення питань оподаткування в аграрному секторі.

«Учасники торкнулися формування податкового кредиту при загибелі врожаю внаслідок посухи. Серед запропонованих на 2021 рік напрямів державної підтримки АПК є програма з підтримки агрострахування. Вже цього тижня аграрний комітет має затвердити запропоновані Мінекономіки напрями держпідтримки на поточний рік», – йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби, учасники засідання обговорили питання взаємодії сільгоспвиробників з територіальними податковими органами щодо ліцензування зберігання пального.Так, було запропоновано ввести поетапність у накладанні штрафів за порушення законодавства з ліцензування місць зберігання пального. Також запропоновано переглянути суми штрафних санкцій.

Крім того, обговорили призупинення реєстрації податкових накладних для сільгоспвиробників. Зокрема, було рекомендовано активізувати роботу регіональних робочих груп з метою вирішення таких питань, а також посилити роз'яснювальну роботу серед сільгоспвиробників.

Податковий штаб функціонує майже пів року, і скоординована взаємодія всіх учасників робочої групи забезпечує вирішення проблемних для аграрного бізнесу питань. Нам важливо знати, з якими проблемами у сфері оподаткування, ліцензування або держпідтримки стикаються аграрії та в експертному колі напрацювати відповідні рішення, які покращать функціонування їх бізнесу», – зауважив заступник міністра Тарас Висоцький.

У засіданні агроподаткового штабу також взяли участь заступник міністра фінансів України Світлана Воробей, представники Державної податкової служби, облдержадміністрацій та профільних асоціацій.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №5104 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».