друкувати


Озвучено деталі підготовки торговельної угоди з Китаєм – Тарас Качка

10 березня 2021, 07:00

Протягом 2021 року Україна та Китай вивчатимуть потенційно цікаві зони взаємної торгівлі, які ляжуть в подальшому в основу торговлельної угоди між країнами. Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка.

«Ще у минулому році ми домовились з Китаєм про спільне дослідження економіки обох країн на предмет основних положень для Угоди про вільну торгівлю. Ми підписали відповідну спільну заяву під час україно-китайської комісії в 2020 році щодо проведення оцінки потенціалу можливої Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами», – відзначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України.

За його словами, у грошах частка імпорту Китаю в усьому аграрному експорті – 16% (3,5 з 21,7 млрд). 

Потенціал на китайському ринку мають всі без винятку українські продукти. Тому чим більше нашої продукції продається без мита туди — тим краще. Адже сьогодні це може бути кукурудза, інші зернові, м'ясо курки тощо. А завтра заморожені ягоди. Поле для торговельної гри з Китаєм дуже широке», – сказав Качка.

Нагадаємо, на Тернопільщині китайська компанія хоче збудувати завод із переробки кукурудзиКитай втричі збільшив закупівлю української кукурудзи.