друкувати


У Раді зареєстрували законопроект про скасування ліцензій на пальне

28 лютого 2021, 11:00

В Парламенті зареєстровано розроблений ВКФ законопроект про скасування ліцензування на зберігання пального для власних потреб фермерів. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського конгресу Фермерів.

Зазначається, що юридичний департамент Конгресу на чолі з заступником голови ВКФ Семеном Кривоносом розробив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» щодо врегулювання окремих питань зберігання пального сільськогосподарськими товаровиробниками».

Ключове, що передбачає документ: заміна ліцензування зберігання пального простим декларуванням та зменшення вдесятеро штрафу за відсутність такого декларування (наразі це 500 тис. грн).

Однак, як зазначив голова Конгресу Фермерів Іван Слободяник, шлях ухвалення буде непростим.

Найбільший супротив чекаємо від фіскала Данила Гетьманцева, головного ідеолога запровадження податкового кошмарення фермерів перевірками і штрафами за зберігання пального. Але ми налаштовані на боротьбу. Дякую за допомогу в реєстрації законопроекту депутатам Степану Чернявському та Павлу Халімону. Також ми залучились підтримкою міністра аграрної політики і продовольства Романа Лещенка», — розповів він.

Нагадаємо, аграрії вимагають замінити ліцензування на зберігання пального для власних потреб декларуванням.