друкувати


УЗА стурбована невідшкодуванням ПДВ деяким експортерам зерна

9 серпня 2016, 18:31

Українська зернова асоціація стурбована надходять на її адресу повідомленнями підприємств, які заявляють про те, що вони не отримують відшкодування ПДВ при експорті зерна в терміни і в обсягах, передбачених чинним законодавством України. Про це йдеться в листі, направленому 8 серпня 2016 року президентом УЗА Володимиром Клименко на адресу голови Ради підприємців при уряді України Леоніда Козаченка.

"Зазначена ситуація ставить експортерів зерна в нерівні умови і веде до спотворення економічної конкуренції між ними на відповідних товарних ринках", - підкреслюється в листі.

На думку УЗА, не викликає довіри існування в даний час двох реєстрів по відшкодуванню ПДВ, які паралельно ведуть Державна фіскальна служба і Держказначейство України.

"Подібна система практично виключає можливість якісного проведення процедури контролю за поверненням ПДВ при експорті з боку громадськості та бізнесу і негативно позначається на інвестиційному кліматі в Україні", - сказано в листі.

Асоціація просить Леоніда Козаченка ініціювати проведення вже протягом найближчого тижня робочої наради з даного питання із запрошенням на нього всіх зацікавлених сторін.