друкувати


Тарас Качка про протекціонізм в Україні відносно до внутрішнього аграрного ринку

1 березня 2021, 07:00

Протекціонізм — це завжди інструмент. Ідеологія протекціонізму — антиторгова. Про це та багато іншого в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка.

«Для нас, як для країни активно торгуючої назовні, вона м’яко кажучи не сама приємна. Але для захисту внутрішнього ринку і для національного виробника ми оновлюємо інструментарій цього захисту. У нас є 5 законопроектів, які подали депутати з усіх фракцій. І в комітеті економічного розвитку вони розглядаються по всіх видах антидемпінгових заходів, до захисних заходів і антисубсидиційних. І плюс до того всього, ще один законопроект схвалив уряд. Це все інструментарій, який у нас є, щоб у випадку потреби швидко реагувати — не через рік, а в межах кількох тижнів. Це перша річ. Друге — захищати внутрішній ринок, це не лише питання зупинити певний імпорт, а це й розуміти, як він розвивається»‎, — наголосив Качка. 

Нагадуємо, контроль за Держпродспоживслужбою відійшов до МінекономікиПольща увійшла в ТОП-3 найбільших торговельних партнерів України, обійшовши Росію.