друкувати


Мінімум 1% аграрного ВВП необхідно виплачувати агровиробникам, — нардеп

27 лютого 2021, 10:00

Тваринництво – це галузь, яка потребує тривалішого (у порівняні з рослинництвом) періоду окупності інвестицій. Про це у інтерв'ю AgroPolit.com повідомив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, член депутатської групи «Партія «За майбутнє» Іван Чайківський.

Він зазначив, що ефект від вкладень буде помітний не так швидко. Але він однозначно буде. Закладених у бюджет на 2021 рік 4,5 млрд грн не вистачить ні на що. Це тільки щоб щось підсолити.

«Мінімум 1% аграрного ВВП – ось що потрібно передбачити та реально виплачувати агровиробникам», — зазначив нардеп.

Він переконаний, що якщо б ми направляли більше ресурсу, через три роки ми б мали досить серйозну віддачу в країні.

Я мав зустріч з послом Республіки Узбекистан. Ми довго спілкувалися про інтерес Узбекистану в Україні і інтерес України в Узбекистані. Знаєте, мені настільки було приємно те, що Україну розглядають як перспективну країну, яка може бути одним з провідних постачальників м’ясної сільськогосподарської продукції на ринок Узбекистану. Це дуже добре. Однак, коли ми заговорили про держпідтримку в наших країнах, то стало зрозуміло – про їхній рівень ми можемо лише мріяти», — повідомив Іван Чайківський.

Він додав, що наразі український агросектор працює фактично на ентузіазмі, а мав би – на всі 200% для забезпечення української і світової продовольчої безпеки.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, в уряді назвали два варіанти розпорядження державними землями.