друкувати


У Мінекономіки назвали 4 напрямки держпідтримки галузі картоплярства

25 лютого 2021, 15:00

Заступни кміністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький презентував головні аспекти програми державної підтримки галузі картоплярства, яку напрацьовано за участю широкого кола виробників, переробників та інших учасників ринку. Про це повідомляє Мінекономіки.

«Є чотири напрями, які критично важливі для розвитку галузі картоплярства – це доступ до якісного насіння, зберігання продукції, тобто будівництво картоплесховищ, а також підтримка купівлі обладнання для доробки і переробки картоплі. Все це закладено в програму державної підтримки картоплярства, яку ми передбачаємо на 2021 рік», — зазначив заступник иіністра Тарас Висоцький.

Також програма має декілька стратегічних цілей: збільшення обсягів виробництва картоплі та продукції з неї, розвиток насінництва картоплі, збільшення зайнятості населення (+10 тисяч нових робочих місць), підвищення кваліфікації промислових виробників картоплі на базі дорадчих служб та запровадження новітніх технологій на виробництві.

При застосуванні новітніх технологій та рішень, картоплярство може стати досить рентабельним та швидкоокупним бізнесом», — підкреслив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, оприлюднено 4 варіанти держпідтримки цукрової галузі на 2021 рік.