друкувати


Наступного тижня ВРУ прийме два важливі земельні законопроекти

25 лютого 2021, 09:00

Наступного пленарного тижня Верховна Рада проголосує за два земельні законопроекти. Про це під час прес-конференції про ринок землі, організованої Українським інститутом майбутнього та за підтримки AgroPolit.com, повідомила головний редактор видання Наталія Білоусова.

Зокрема, мова йде про законопроекти:

За даними експерта, голоси за ці законопроекти вже є. 

Зазначимо, що ці два закони закриють питання безпечної земельної реформи.

Нагадаємо, раніше у інтерв'ю AgroPolit.com секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, членом депутатської групи «Партія «За майбутнє» Іван Чайківський повідомив, що парламент якнайшвидше має прийняти два важливі земельні закони (2194 та 2195), аби з 1 липня 2021 року стартував цивілізований вільний ринок землі.

Земельна реформа – потрібно ухвалити три законопроєкти: про земельну децентралізацію – 2194, про електронні аукціони з продажу права оренди на державну землю – 2195 та про земельну детінізацію 3131», — повідомив Іван Чайківський.

Земельна реформа в Україні

Також під час прес-конференції було опубліковано експертні висновки щодо вартості земельних ділянок після відкриття ринку землі, їх оренди та інтенсивності продажу паїв. Ознайомитися із дослідженням можна за посиланням.

Зазначимо, що дослідження було проведено Українським інститутом майбутнього за сприянням «Нью Імідж Маркетинг Груп» у період з 27.01.2021 року до 05.02.2021 року.