друкувати


У Раді зареєстрували законопроект щодо удосконалення правового регулювання страхування сільгосппродукції

23 лютого 2021, 12:00

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №5104 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Про це йдеться на офіційному сайті ВРУ.

Згідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є визначення механізму надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

Законопроектом запроваджується державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників в частині страхування сільськогосподарської продукції.

Проектом закону пропонується внести зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції», — йдеться у пояснювальній записці.

Також проєктом Закону вносяться зміни до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються:

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів (премій) визначено на рівні до 60 відсотків зважаючи на практику попередніх періодів дії аналогічних програм підтримки.

Нагадаємо, навесні Рада може ухвалити закон про агрострахування.