друкувати


У аграрному комітеті оприлюднили пакет земельних законопроектів на цю сесію — деталі

23 лютого 2021, 08:10

Парламент якнайшвидше має прийняти два важливі земельні закони (2194 та 2195), аби з 1 липня 2021 року стартував цивілізований вільний ринок землі. Про це у інтерв'ю AgroPolit.com повідомив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, членом депутатської групи «Партія «За майбутнє» Іван Чайківський.

Зазначається, що окрім земельної теми за перше півріччя депутатам слід «розкачатися» в питанні посухи (закон про агрострахування, підтримка розвитку зрошення Півдня України та інше), а також – дошліфувати земельну детінізацію (№3131 та його альтернативні варіанти) та вирішити подальшу долю земель державних установ (НААН, Пенітенціарна служба та інші). А також спільно з урядом та Мінагрополітики виробити дійсно дієву стратегію розвитку агросектору та систему розподілу держпідтримки (в жодному разі не підтримувати той експеримент, що  презентувало Мінекономрозвитку на засіданні аграрного комітету) з акцентом на створення доданої вартості, починаючи з тваринництва.

Земельна реформа – потрібно ухвалити три законопроєкти: про земельну децентралізацію – 2194, про електронні аукціони з продажу права оренди на державну землю – 2195 та про земельну детінізацію 3131», — повідомив Іван Чайківський.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, в уряді назвали шість основних блоків розвитку агросектору до 2030 року.