друкувати


Розвиток програми зрошення в України розтягнеться не на один рік

23 лютого 2021, 11:01

Якщо говорити про повноцінну програму зрошення для України – це не те питання, яке можна вирішити протягом одного року. Так в коментарі для AgroPolit.com пояснив ситуацію голова об'єднання «Агро-Продовольча Рада» Іван Слободяник.

 

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

За його словами, питання зрошення має стати пріоритетом у роботі відновленого Мінагрополітики. Однак існує проблема, адже пріоритетом у роботі відновленого міністерства це питання може бути, але чи буде міністерство мати відповідний інструментарій?

Сьогодні йде підкилимна боротьба за повноваження Мінагро. Мінекономіки та екологічний комітет наполягають, щоб водне агентство не було передане у підзвітність Мінагрополітики, наводячи власні зауваження, чому це недоречно. Багато у чому ці зауваження слушні, однак я вважаю, що водне агентство має бути передане Мінагро. Однак в частині меліорації та зрошення я вважаю, що Мінагрополітики зможе впоратися з питанням навіть в тому разі, якщо водне агентство не буде входити до його структури», – заявив Іван Слободяник.

Він переконаний, що питання своєчасного реагування на виклики вже у поточному році залежить від того, як швидко зможе Міністерство аграрної політики поновитися.

Детальніше про ситуацію дізнавайтесь у матеріалі: Потреба зрошення в Україні: інвестиції, протидія наслідкам посухи, фінансова складова