друкувати


В Україні хочуть анулювати реєстрацію політичної партії, в парламентську групу якої входять 8 аграрних депутатів

22 лютого 2021, 15:00

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Довіра». Про це повідомляє прес-служба суду.

У своєму позові Мін’юст просить суд анулювати реєстрацію політичної партії «Довіра». На думку позивача, вказаною політичною партією протягом шести місяців не було виконано вимоги статті 11 Закону України «Про політичні парті в Україні», а саме – не утворено необхідну кількість своїх обласних організацій, як це передбачено законом.  

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Зазначимо, що у парламентській групі «Довіра» наразі знаходиться 20 народних депутатів, серед яких — 8 аграрних. Зокрема: Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Андрій Кіт, Олег Кулініч, Микола Кучер, Валерій Лунченко, Микола Люшняк та Василь Петьовка.

Нагадаємо, депутатську групу «Довіра» у парламенті пов’язують з агробізнесменом (власник «Кернел») Андрієм Веревським і вона є за оцінкою політологів постійним партнером президентської політсили «Слуга народу» у голосуваннях за економічні питання.