друкувати


Перелік української сільгосптехніки для держпідтримки розширено на 320 нових одиниць

22 лютого 2021, 14:00

Мінекономіки розширило перелік української сільгосптехніки, вартість якої компенсується з державного бюджету в рамках програми підтримки аграріїв за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва». Про це повідомляє прес-служба уряду.

До переліку додано 320 нових найменувань техніки та обладнання, яких тепер налічується 14 892 від 200 заводів-виробників. Перелік заводів-виробників також збільшився на 9. 

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника. Відтепер ще більше заводів-виробників української с/г техніки матимуть можливість краще реалізовувати свою продукцію, адже компенсація у 25% вартості є гарним стимулом для аграріїв купувати саме нашу техніку і обладнання», — прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Із Переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у Державному бюджеті на 2021 рік передбачив 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу, що на 700 млн грн більше, ніж у держбюджеті на 2020 рік..