друкувати


Обговорено попередні домовленості щодо спецрежиму ПДВ

9 серпня 2016, 11:29

На нараді під головуванням першого віце-прем'єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва за участю керівників галузевих об'єднань АПК 5 серпня ц.р. досягнуто домовленостей щодо вирішення питання оподаткування АПК шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу України. Про це повідомляє Українська аграрна конфедерація (УАК).

Попередньо обговорювалось питання повернення до умов оподаткування в частині спеціального режиму ПДВ, які діяли до 2016 року — усім сільгоспвиробникам (100% збереження сум ПДВ у розпорядженні сільгоспвиробників), або хоча б для виробників тваринницької продукції, продукції овочівництва, садівництва, виноградарства та цукрової галузі. Також розглядалася можливість введення спеціальної зниженої ставки ПДВ в розмірі 7% на певну групу товарів.

За дорученням першого віце-прем'єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлів Мінекономрозвитку було створено відповідну робочу групу за участю представиків Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики, Державної фіскальної служби та громадських організацій.

В результаті підготовлено декілька варіантів внесення змін до Податкового кодексу України та здійснено фінансові розрахунки впливу цих варіантів на розвиток АПК і економіки України в цілому не лише у 2017 році, а й на 2018-2019 рр.

Позитивним моментом є те, що НАРЕШТІ "діло зрушило з мертвої точки" і представники Уряду почули аграріїв та зрозуміли наскільки руйнівними для сільського господарства будуть наслідки повного скасування спецрежиму оподаткування в АПК.

Наразі експерти робочої групи продовжують працювати. Результати напрацювань будуть представлені Кубіву та керівникам відповідних міністерств і відомств вже наприкінці поточного тижня.